Yoga måtte – essentiel til din yoga træning

Skal du til at starte til yoga, og mangler du noget udstyr? Måske er du allerede godt i gang med denne træningsform og leder blot efter noget nyt udstyr? Det vigtigste at have styr på er en yoga måtte.

Hvis du skal kunne stå stabilt i de ofte krævende stillinger, så er en økologisk yoga måtte en nødvendighed. En yoga måtte er også utrolig god at have, selvom du ikke dyrker yoga. Disse kan nemlig sagtens bruges til andre træningsformer også, eksempelvis pilates eller den daglige ustrækning.

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken yoga måtte du køber. Du skal tage højde for både tykkelsen, materialet, længden og bredden da disse alle har stor betydning for, hvor let det bliver at komme ud i de krævende stillinger, samt hvor meget du får ud af de forskellige øvelser. Der er mange fordele ved at have sin egen yoga måtte. For det første kan du vælge en, der passer til lige præcis dine behov, og for det andet, så er det langt mere hygiejnisk at have sin egen. Du har nemlig kontrol over, hvor ofte den bliver gjort rent, og så undgår du andre folks sved og døde hudceller.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her din næste yoga måtte.

Sådan finder du den perfekte yoga måtte

Det første du skal kigge på, når du skal vælge yoga måtte er, om dens overflade er tilpas skridsikker samt tykkelsen. Du skal bedømme, om måttens tekstur er god nok, til at dine hænder og fødder bliver, hvor de skal – dette er især vigtigt, hvis du har tendens til at svede meget. Yoga måtten må heller ikke bule op. Enderne skal ligge klinet til gulvet, så den ikke kommer til at genere dig under øvelserne. Den skal også være behagelig at ligge på. Dette kommre naturligvis an på tykkelsen og hårdheden.

Der findes et hav af forskellige typer yoga måtter i forskellige farver, og derfor er der også garanti for, at du finder en som tilpasser sig lige præcis dine behov og krav til en god yoga måtte. Denne træningsform er yderst effektiv og populær, så det er bare med at komme igang.