Vigtigheden af konflikthåndtering

Vi alle har prøvet at være en del af en konflikt med vores familie, venner eller kolleager. Måske er vi endt med at optrappe konflikten og andre gange har vi været gode til at nedtrappe konflikten. Konflikthåndtering af super vigtigt, da der kan være mange fordele.

Sådan opstår konflikter

Mange skoler og arbejdspladser har implementeret en konflikthåndtering kursus, da det kan være en stor hjælp i mange situationer.

Konflikter opstår af mange årsager. Når to eller flere personer skal arbejde sammen kan der sommetider opstå konflikter. Dette kan være, at man har forskellige metoder til organisering og kommunikation. Når man er individuel kan det være godt at have styr på disse ting, men i teamwork er det vigtigt, at man samarbejder. Derfor kan det være en god idé at uddele roller med fokus på hinandens styrker.

Sommetider kan medarbejdere blive bedt om at udføre en opgave, som de normalt ikke er ansvarlige for. Dette kan også forårsage konflikt, da medarbejderen kan føle, at opgaven ikke er passende for dem. Derudover kan en fraværende fra teamet også skabe konflikt både på arbejdspladser eller i studiegrupper.

Løsningen i konflikter

Før du forsøger at løse en konflikt, er det altid vigtigt at afgøre præcis dette spørgsmål: hvad er grunden til konflikten?

Man skal ikke undgå en konflikt, fordi det kan være upassende. Konflikter kan nemlig sommetider være en stor fordel og være med til at finde løsninger. Man lærer at lytte til hinanden og forstå, hvorfor personen har en bestemt holdning, reagerede som de gjorde eller var fraværende.

Ved at tale om konflikten lærer man hinanden bedre at kende og styrker samarbejdet.

For at finde en løsning kan man komme ind på de ting, hvor man var enige. Ved at gøre dette har man også fokus på at gøre alt godt igen og dermed komme ud af konflikten med en positiv oplevelse.