Vejle: byen du aldrig keder dig i

Kender du ikke til Vejle, så vil du helt sikkert efter et besøg være forelsket i byen. Vejle byder nemlig på mange forskellige aktiviteter samtidig med, at byen er kendt for sine flotte og ikoniske arkitekttegnede bygninger.

Ikoniske og imponerende bygninger

Byen Vejle er især kendt for sin storslåede arkitektur. Du kender helt sikkert den ikoniske bygning Bølgen, som befinder sig i Vejle. Hvis ikke, så er Bølgen et stort vartegn for byen. Bygningen ligger ved fjorden og er inspireret af indre mindre end Jørn Utzons operahus i Sydney. Derudover findes der i Vejle det populære Fjordenhus, som du kan finde på havnefronten. Den flotte bygning er tegnet af en verdensberømt kunstner, så den er helt sikkert et kig værd! De Fem Søstre er også navnet på et kendt bygningsværk i Vejle, som er 5 cylindre, der er hele 40 meter høje.

læs mere om Vejle her, og bliv klogere på byens mange flotte bygninger, og hvad Vejle kan tilbyde!

Givskud Zoo

Tæt ved Vejle kan man besøge Givskud Zoo, som i den grad er et besøg værd. Familier fra hele Danmark kører til parken for at komme helt tæt på dyrene på savannen. Kør på safari i egen bil eller safaribus, mød fortidens dinosaurer i de rigtige størrelsesforhold eller gå på oplevelse blandt alle de forskellige dyrearter i den zoologiske have.

Oplev paraplygaden, mens du shopper

Står dagen på shopping, vil du ikke fortryde at bruge dagen i Vejle. Her kan du finde mange gode, unikke, store kæder og butikker, så der er noget til enhver smag. Tag et smut forbi gågaden med farverige paraplyer og oplev den farvestrålende paraplyhimmel fra april til oktober over Vejles midtpunkt. I gaden med de flotte paraplyer finder du samtidig massevis af spisesteder, hvor nogle af Vejles bedste caféer og restauranter er placeret.