Tysk vin er i dag kendt og elsket verden over

Tysk vin har gennem de sidste 2-3 årtier fået et markant bedre ry, end de havde tidligere. Tidligere har tysk vin nemlig været kendt for at være billig og sød, hvorfor det ofte kun blev drukket af unge og ældre mennesker. Gennem de seneste årtier er der dog sket en ændring i respekten for tysk vin, og derfor er dets omdømme altså også steget. Således er tysk vin i dag respekteret af både anmeldere og vinentusiaster verden over. Dog er tysk vin traditionelt set stadig mest populært i Tyskland, men der er altså også mange danskere, der foretrækker et godt glas tysk vin. Er du således én af dem? Er du ligeledes på udkig efter en ny flaske vin? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig gå på opdagelse i det store udvalg af tysk vin.

Sådan dyrkes druerne, som tysk vin er lavet af

Ligesom du sikkert kender det fra Frankrig, så er Tyskland også delt op i 13 vinregioner – eller distrikter, om man vil. Der produceres dog flest vine i den sydvestlige del af Tyskland, idet der er her, at klimaet er bedst til det. Desuden er tysk vin bedst kendt for dem, der er lavet på druer, der er vokser på markerne langs floderne. Her udligner vandet nemlig de store temperaturforskelle, og denne ensartede temperatur er godt for druerne. Derudover er genskinnet fra vandet i floderne med til at hjælpe på modningen af druerne, idet de får mere sål, end hvis de blot havde stået på en helt almindelig mark. I den nordlige del af Tyskland minder tysk vin meget om italienske vine, idet det mildere klima giver en høs, der minder meget om dem fra Italien. Her er der dog en langsommere modningsperiode, og druerne har således mulighed for at opnå flere nuancer end vin fra andre steder i verden.

Kender du Riesling?

Én af de mest kendte vine fra Tyskland er Riesling. Riesling er desuden også den største druesort i hele Tyskland, og du finder altså netop denne drue på omtrent en fjerdedel af alle vinmarkerne i vores naboland syd for grænsen. Det er en hvidvin, der er kendt for at være tør og pragtfuld. Modsat nogle af de store franske og italienske druer, så trives denne drue faktisk i køligere omgivelser. Den har et blomsteragtigt udtryk og er karakteriseret ved kompleksitet og syrlighed