Tre gode grunde til at købe vendespil til dit barn

Gennem flere årtier har vendespil været kendt som en tidløs klassiker inden for børnespil. Det skyldes blandt andet, at spillet formår at kombinere både læring og underholdning. Derfor har de fleste børnefamilier også mindst ét vendespil blandt deres legetøjssamling.

Hvis du spekulerer på, om vendespil også er noget for dit barn, kan du med fordel læse videre. Her finder du nemlig tre gode grunde til, hvorfor du bør købe vendespil til dit barn.

Kognitiv udvikling og hukommelsestræning

Et vendespil er ikke blot underholdning. Det er også en effektiv måde at styrke dit barns færdigheder på. Mere konkret træner dit barn sin hukommelse og kognitive færdigheder, når det spiller denne type spil.

Det skyldes, at spillets præmisser er, at barnet skal matche billeder eller symboler. Det kræver, at dit barn både bruger sin koncentration og hukommelsesevne. Når dit barn spiller denne type spil, kan det både forbedre barnets evne til at huske og genkende mønstre. Det er evner, som vil have en positiv indvirkning på barnets videre udvikling – også inden for skoleregiet.

Socialt samspil og teamwork

Med sjove vendespil har dit barn også mulighed for at udvikle sit sociale samspil med andre. Flere af spillene kræver, at dit barn kan samarbejde, kommunikere og dele med de øvrige spillere. Lige sådan er det også med til at udvikle dit barns forståelse for forudsigelse og strategiske overvejelser. For at kunne vinde spillet, kræver det nemlig, at spillerne både kan koordinere og planlægge, hvor de kan finde matchende kort eller brikker. Hvis du derfor gerne vil understøtte dit barns udvikling på en sjov og underholdende måde, er vendespil en fantastisk metode hertil.

Timevis af sjov og underholdning

Foruden de pædagogiske fordele er det naturligvis også vigtigt at huske på den største fordel ved vendespil; det er sjovt! Ideen med et spil er naturligvis først og fremmest, at dit barn skal have det sjovt og hygge sig. Det er der god chance for, når du vælger at købe et vendespil til ham eller hende.

Med brætspillet kan du også få dit barn væk fra tablet- eller tv-skærmen. I stedet kan han eller hun fordybe sig i et spil, hvor der er farverige billeder og udfordrende opgaver.

Hvis du leder efter et godt vendespil til dit barn, kan du finde et stort udvalg hos Legebyen.dk. De tilbyder dig også fri fragt, når blot du køber for mindst 399 kroner.