Tre gode grunde til at købe kakaosmør

En ingrediens der har vundet stort indpas i de danske køkkener, såvel som de danske menneskers hudplejerutiner, er kakaosmørret. Med sine helt fantastiske og unikke egenskaber samt alsidighed er kakaosmør uden tvivl blevet et must-have produkt. Hvis du gerne vil overbevises om, hvorfor du også bør eje det, kan du blot læse videre. Her finder du tre gode grunde til at købe kakaosmør.

Sublim smag og tekstur

Kakaosmørret har fundet sin vej ind i de danske køkkener, og det skyldes først og fremmest smørrets sublime smag og cremet tekstur. Det gør kakaosmør til en fantastisk ingrediens, når du gerne vil skabe kulinariske kreationer. Blandt andet kan du med fordel bruge det i:

  • Bagværk
  • Chokolade
  • Dessertcremer

Her kan du med fordel udskifte kakaosmørret med det almene smør. Du vil herefter opleve hvilken dybde og glathed det tilfører maden.

Det er dog ikke kun i søde rettet, at du kan anvende denne type smør. Den egner sig også overraskende gode til kødretter, hvor den efterlader en både overraskende og lækker smagsnuance.

Fugtgivende skønhedspleje

Som nævnt er det ikke kun i køkkenet, at smørret har fundet sin rette plads. Det har det bestemt også i alverdens skønhedsprodukter – og med god grund. Smørret indeholder nemlig både fedtsyrer og antioxidanter, der tilsammen har en fantastisk evne til at fugte hud.

Ikke alene har smørret evnen til at fugte din hud på en lækker måde. Det har også en skøn, naturlig aroma, der efterlader en vidunderlig duft – uanset om du så bruger smørret i ansigtet, på kroppen eller læberne.

Støt små landbrugssamfund verden over, når du køber kakaosmør

Vil du også gerne nyde godt af de mange fordele, som kakaosmørret giver? I så fald bør du altid vælge en Fair Trade smør. Når dit smør har Fair Trade-mærket, betyder det, at du støtter en retfærdig produktionskæde.

Smør baseret på kakao kommer nemlig fra kakaobønner, og de bliver dyrket i små landbrugssamfund verden over. Når du køber smør baseret på kakao, som samtidig også har Fair Trade-mærket, støtter du derfor små lokale landbrugssamfund. Ikke alene støtter du samfundene. Du støtter også retfærdige arbejdsforhold og lønninger, hvor alle får deres retmæssige del af kagen. Husk derfor Fair Trade-mærket, når du skal købe kakaobaseret smør.