Systemforskalling – det bør du vide

Hvis du har overvejet om systemforskalling er noget du burde bruge, men egentlig ikke er helt sikker på hvad det er, eller måske hvilke forskellige typer der findes, så er du kommet til det rette sted. Her får du en hurtig introduktion til systemforskalling og systemforskalling udlejning.

Hvad er systemforskalling?

Forskalling er en form til betonstøbning, og kan inddeles i traditionel- og systemforskalling. Systemforskalling er standardiserede forskallingselementer af stål eller krydsfiner, der let kan samles og adskilles efter behov, når det kommer til opførsel af betonkonstruktioner. Systemforskallingens opgave er at formgive betonkonstruktionen og sørge for at den flydende betons store tryk modstås. Der findes systemforskalling udlejning, da det ikke nødvendigvis er en smart permanent investering til enkelte brug.

De forskellige typer

Indenfor systemforskalling findes der forskellige typer, der har hver sine forcer og ulemper, og dit valg af systemforskalling afhænger derfor af hvilket projekt du laver. Følgende forskellige typer er nemme at finde ved systemforskalling udlejning:

  • Storformsforskalling

  • Håndformsforskalling

  • Rundforskalling

  • Trædrager forskalling

Der er i hvert fald en del at sætte sig ind i, og meget af det kan man heldigvis google sig frem til, hvis det er den løsning du er mest komfortabel i. Ellers kan du spørge om hjælp og rådgivning.

Rådgivning indenfor området

Det kan virke uoverskueligt at skulle i gang med et så stort betonprojekt, og samtidig sætte sig ind i hvilken type systemforskalling, der er den rigtige at vælge. Derfor kan du med fordel finde et udlejerfirma, der også udbyder rådgivning indenfor området. På den måde kan du fralægge dig lige netop det ansvar, og få en anden, mere kvalificeret, til at guide dig på vej, til at tage den rigtige beslutning. Der er ingen skam i at spørge om hjælp, især ikke når det muligvis er på et område, hvor du ikke har særlig meget ekspertise.