Sørg for at arbejde under de rigtige ergonomiske forhold

Hvis du er indehaver af et job, hvor du primært sidder ned i løben af dagen, har du sikkert før haft en fornemmelse af, at du har siddet forkert, hvorfor du føler dig øm omkring det pågældende område. Den rigtige måde at sidde på kan i høj grad være et produkt af din kontorstol, som enten er den forkerte model i forhold til din arbejdsposition, eller så er den ikke indstillet efter dine mål.

En udbredt tendens

Det er desværre meget udbredt på de danske arbejdspladser, at der ikke er nok fokus på den rigtige ergonomi og arbejdsforhold. Det kan betyde, at man sidder forkert i flere timer hver dag. Hvis man kontinuerligt sidder forkert, er der stor sandsynlighed for, at man kommer til at lide af en overbelastning.

Det er altid en fordel at have den rigtige kontorstol

De nye og moderne kontorstole på markedet i dag tilgodeser i højere grad, at man skal sidde hensigtsmæssigt i løbet af dagen. Derfor kan du i mange tilfælde løse dit problem ved at anskaffe dig en ny kontorstol og dertilhørende underlag til kontorstol.

Når du har den nye kontorstol, får du også muligheden for at indstille den, så den passer lige præcis til den måde, du sidder på. Når du skal indstille din kontorstol optimalt, skal du være opmærksom på følgende:

  • Dine fødder skal kunne placeres fladt på gulvet i en siddende position
  • Ryglænet skal altid støtte og supporte din lænderyg
  • Sædet må gerne være indstillet således, at du læner dig en smule frem

Du skal altid huske at bevæge dig

Selvom du får fat i den kontorstol, der passer præcis til dig, skal du dog ikke glemme at bevæge dig i løbet af arbejdsdagen. Det bliver anbefalet af flere eksperter, at man i hvert fald får bevæget sig en gang i timen – og gerne mere.