Sådan skaber du let et fællesskab i arbejdsregi

Nogle arbejdspladser inkluderer ikke nødvendigvis kollegaer, og det kan være den del, som er savnet, hvis man arbejder meget alene. Der er heldigvis muligheder for at finde erhvervsmæssige fællesskaber.

Lokaler med arbejdsmuligheder

Hvis man som erhvervsdrivende er på udkig efter nye fællesskaber, så er der den mulighed, at leje sig ind i Klinikfællesskaber. Her vil det være muligt at have egne lokaler, fællesarealer som køkken, spisearealer, toiletfaciliteter, fibernet, mm. Og så er der mulighed for arealer, hvor andre også lejer sig ind, så man hele tiden vil have arbejdende kolleger omkring sig. Det kan være en god mulighed til at kunne sparre med hinanden, lige udveksle et par ord, når man går forbi hinanden eller spiser madpakken sammen i køkkenet. Har man egen klinik og er på udkig efter nogle at snakke og sludre med i løbet af dagen, så kan det være en god mulighed at melde sig ind i et klinikfællesskab. Der kan ihvertfald være med til at åbne for nogle muligheder og for noget samarbejde, lejerne imellem. De sociale relationer på tværs kan være med til at forstærke arbejdstrivslen, hvis man normalt går og savner den sociale kontakt med andre behandlere i arbejdstiden.

Opsøg ligesindede

Udover mulighederne med klinikfællesskaber, så kan det også tages i betragtning at opsøge andre behandlere eller et fællesskab, hvor man på tværs af arbejdsmiljøer eller fag, kan sparre med hinanden, give råd, fortælle til og snakke med. Det kan være en ide, hvis man normalt arbejder alene, og det kan virkelig give noget ekstra, at kunne kommunikerer og gennemgå de udfordringer, der måtte være og opstå. Måske kender du allerede nogen, som arbejder i samme felt som du, og så skaber det måske bund for et godt samarbejde sammen, som til enhver tid vil kunne udvides ud i jeres forskellige netværk. Samarbejde på tværs kan være en stor hjælp.