Sådan benytter du dig af akustikpaneler på din væg

Lodret eller vandret, helt eller delvist og lyst eller mørkt. Der er mange måder hvorpå du kan skabe en akustikpanel væg. Her får du nogle tips og tricks.

Selvom akustikpaneler både kan opsættes på væggen og på loftet så er væggen hurtigt blevet det mest populære sted at montere akustikpaneler og det er da også her, at du har de fleste muligheder for at være kreativ med din anvendelse af akustikpaneler.

Når det gælder opsættelsen af akustikpaneler på væg, så vælger de fleste at opsætte panelet i lodret retning, så de går fra gulv til loft. Men akustikpaneler kan faktisk opsættes både vandret og lodret og på den måde kan du lege med det visuelle udtryk du skaber. Vælger du f.eks. et akustikpanel med målene 60 x 60 cm så kan du skiftevis montere dem vandret og lodret og på den måde skabe et dekorativt mønster. Ønsker du at mønstret skal være endnu mere tydelig kan du vælge akustikpaneler i to forskellige farver eller træsorter.

Du kan også lege med hvor stor en del af væggen der skal dækkes, hvilket giver dig mange muligheder i forhold til din indretning. Du kan både vælge at dække en hel væg eller at ”dele” væggen op ved kun at sætte panelerne fra væg til loft på en del af væggen. Nogle akustikpaneler fås også med en ramme, disse er et oplagt valg, hvis du kun vil dække felter af væggen på samme måde som, hvis du hænger billeder op.

Akustikpaneler findes i mange smukke designs. Mange af akustikpanelerne er enten i træ eller har trælook, men du kan også få ensfarvede akustikpaneler eller akustikpaneler med et metallisk look. Derfor har du gode muligheder for at anvende akustikpaneler til at skabe lige præcist det indretningsudtryk du ønsker og så har akustikpanelerne ovenikøbet den kæmpe fordel, at de betydeligt forbedre akustikken i et rum og dermed også vil forbedre dit indeklima.