Så vigtigt er dit fodtøj

Husker du at skænke dine fødder en tanke? Vores fødder og ben bærer os hver dag, og har brug for omsorg og godt fodtøj. Går du i sko der er for små, for store, ikke har nok støtte eller har for lidt støtte, risikerer du at mærke ubehag når du går og står op. For at undgå det, er det vigtigt at finde det rigtige fodtøj. Der findes mange flotte og billige sneakers til damer. Læs mere her, og få et par tips med på vejen.

Støtte og størrelse

Når du køber sko, bør du tænke over hvor meget og hvornår de skal bruges. Skal du bruge sko til at gå lange ture, er det vigtigt, at skoen har den nødvendige støtte. Der findes mange flotte sneakers til damer, der både er flotte at se på, og som sidder godt på foden. Det er en fordel til dig, der gerne både vil se stilet ud, men samtidig have et par sko, der sidder godt. Har du et arbejde hvor du står og går meget, er det en god idé at gå efter sneakers med god affjedring og måske endda med svangstøtte. På den måde bliver din fod støttet hele vejen rundt, og der vil være mindre sandsynlighed for, at du mærker noget til gener og ømme fødder.

Husk at pleje dine fødder

Hvis du er meget aktiv, bør du passe godt på dine fødder efter en lang dag. Det gør du f.eks. ved at tage et fodbad med en god fodbadesalt. Du kan evt. file dine fødder, for at fjerne død hud og gøre fødderne dejligt bløde. Du bør desuden holde øje med, om du får indgroede tånegle, da det kan genere dig hvis du bruger meget tid på at gå rundt og stå op i løbet af dagen. Også her er det vigtigt, at du har sko der hverken strammer eller er for store.