Kombucha te – dyrk dig selv

Generelt er kombucha te en fermenteret te, hvor en symbiose bestående af bakterie- og gærkulturer arbejder sammen. Det bliver dermed bliver den tilsatte sukker omdannet i tevandet, og bliver til alkoholer, altså en organisk syrer som er med til at give teen smag. Sukkerindholdet for kombucha te er under 7%. Teen er over 2000 år gammelt, og stammer fra Kina. Det var dengang kejseren af Kina Qin Shi Huang, som drak denne te, da det menes at være hans livseliksir, så han altid holdte sig ung og frisk. Senere i de næste århundreder bredte kombucha te sig langs silkevejen, hvor der blandt andet menes det blev brugt i krig af Djengis Khan, som opbyggede et stort kejserdømme i asien. Den skulle angiveligt have givet ham guddommelige krafter. Senere nåede det til Rusland, og endnu senere Europa. Man er ikke helt overbevist om, hvor navnet stammer fra, men det menes at Japan har givet navn til den fermenteret te, da den syge japanske kejser blev introduceret til teen. Lægen som gav ham teen hed Dr. Kombu, og te på japansk hedder cha.

 

Kombucha te i dag

Kombucha te er blevet en del af manges hverdags kost i Asien. Dog er teen ved at udbrede sig, hvor den for nylig er kommet på det amerikanske marked. Teen har i et stykke tid været på det engelske marked, og generelt bare i Europa.. I Danmark har kombucha te en lidt speciel smag, da den er eftergæret, og dermed har en voldsom kulsyreudvikling. Dette gør at teen får en eftersmag af gær. Teen er blandt andet også meget populær hos sportsatleter. Det er den fordi teen har de fordele, at den blandt andet har et lavt sukker indhold. Derudover er kombucha te probiotisk, og kan skabe en sund balance i tarmfloraen.

 

Hvad kan kombucha te blandes med?

Det kan være du generelt ikke er særlig glad for at drikke te rent, og det er også helt okay. Dertil kan det anbefales at man tilsætter nogle af sine ynglings bær, eller ingefær for at skabe en yderligere smag. Flasken skal stå i to dages tid på køl, hvor det derefter tages ud, hvor du kan nyde et glas af den dejlige og sunde kombucha te