Husk den vigtige aircondition service

Aircondition eller klimaanlæg i bilen er helt uundværligt i højsommeren, hvor en køretur i en varm og lummer bil, ellers kan være noget af en prøvelse, især hvis turen går sydpå. Men for at have den rette køling og et velfungerende system, skal du sørge for, at din bil får aircondition service på et værksted mindst hvert andet år – gerne årligt, hvis du vil være sikker på, at alt virker, som det skal.

AC-service er nødvendigt, fordi anlægget taber kølemiddel over tid. Bliver mængden af kølemiddel for lille, bliver det resterende kølemiddel for varmt, olien i anlægget slides, og effektiviteten falder. Dertil kommer, at det er hård kost for dit airconditionanlæg i bilen, hvis det kører med for lavt kølemiddel, og du risikerer at skulle ofre penge på dyre reparationer eller udskiftning efterfølgende, fordi anlægget er brudt ned.

Undgå fugt, dårlig lugt og allergener

Når dit airconditionanlæg i bilen kører, som det skal, og har fået den nødvendige aircondition service, får du en bil med et meget bedre indeklima, da anlægget sørger for at affugte kabinen – sommer som vinter – og fanger mange af de små partikler fra pollen og andet, som ellers i værste fald kan give gener.

Da dit airconditionanlæg netop virker affugtende, du kan fx bruge det, når ruderne skal af-dugges om vinteren. Her kan der nemlig opstå for megen fugt og dermed en lugt i selve anlægget. Dette skyldes, at der dannes for mange bakterier i det fugtige miljø i anlægget – og oplever du lugt fra anlægget, er det bare med at få bestilt tid til aircondition service. Generne skyldes nemlig højst sandsynligt belægninger med svamp eller bakterier på anlæggets filtre – og de skal skiftes.

Eksperter i aircondition service

Et af de steder, du kan få udført professionel aircondition service af højeste kvalitet er hos VejlesAuto. Ved aircondition service i Vejle påfyldes sporemiddel, så det er nemt at se, om der skulle være utætheder i systemet – både ved det aktuelle eftersyn og ved de efterfølgende. Derudover skiftes pollen- og kabinefiltre, der sker påfyldning af kølemiddel, og din bils kabine bliver renset med et svampe- og bakteriedræbende middel, så du er sikker på at have ren og frisk luft i kabinen.

Efter service – og i det hele taget – skal du sørge for at bruge airconditionanlægget flere gange om ugen, også om vinteren, ellers risikerer du, at pakningerne bliver stive og utætte, og at stemplerne sætter sig.