Guide til valg af materialer i dit køkken

Når man enten skal have nyt køkken eller ønsker at modernisere sit nuværende køkken, er der mange ting, man skal tage stilling til. Udover det store udvalg af skabe og apparater, er man også nødt til at tage stilling til materialevalget. For at gøre dette nemmere for dig, har vi lavet en lille guide, der giver dig en hurtig introduktion til nogle af de materialer, der findes på markedet.

Stålbordplade

Når man vælger stålbordplade, skal man være opmærksom på, at materialet kan give et meget stilrent og moderne look til dit køkken. Dog skal man være opmærksom på rengøringen, da stål kan være svært at rengøre, hvis man ikke ved hvordan.

Start med klud og sæbevand

Når du vasker stålbordpladen, skal du bruge en blød klud og sæbevand. Undgå at bruge rengøringsmidler, der indeholder slibemidler eller skarpe genstande, da disse kan ridse overfladen.
Hvis der er fedt på bordpladen, kan du bruge eddike eller hvidvin og lade det virke i et par minutter. Derefter skal du skrubbe forsigtigt med en blød klud og vask bordpladen af med varmt vand.
For at undgå at bordpladen bliver plettet, kan du bruge en beskyttende olie. Masserer du en beskyttende olie ind i bordpladen, vil du bemærke, at fedtet ikke længere så let sætter sig på bordpladen. Husk at tørre bordpladen af med en klud efter brug.

Leminat

Laminat er et materiale, der bruges til at lave bordplader. Laminatet består af mange lag pap, der sammen giver et bordplademateriale, der er meget modstandsdygtigt over for vand, sol og varme. Hvis du vælger laminat, skal du være opmærksom på, at laminatet ikke tåler hårde slag og skader uden at revne.

Konklusion

Hvilken slags bordplade du vælger, er meget op til, hvad du selv ønsker. Vi anbefaler at du tænker over, hvad du primært bruger køkkenet til og derefter vælger en bordplade, der passer bedst til dine behov.