Carhartt – fra arbejdstøj til streetwear

Carhartt er et amerikansk beklædningsfirma, som blev grundlagt i 1889 og blev kendt for sin produktion af robust og holdbart arbejdstøj, indledningsvis med særligt fokus på jernbanearbejderes særlige behov for solid arbejdsbeklædning: jakker, kedeldragter m.m.

Carhartt har gennem årene inddraget særlige metoder og teknologier med henblik på øget holdbarhed, slidstyrke og komfort, og Carhartt arbejdstøj anvendes i høj grad i brancher som bl.a. byggeri og landbrug og andre former for tungt arbejde. I dag ejes firmaet stadig af stifteren Hamilton Carhartts efterkommere.

Carhartt WIP til skatere og hiphoppere

Men i dag er det ikke kun på arbejdspladser i hårde fysiske brancher, folk går klædt i Carhartt tøj. Friluftsfolk og naturelskere har også taget mærket til sig. Og i 1994 fik de schweiziske designere Edwin og Salomée Faeh licens til at skabe deres eget Carhartt Work in Progress, bedre kendt som WIP – et streetwear brand, som hurtigt blev populært i hiphop- og skater miljøer. Og dette anderledes og mere modeorienterede Carhartt tøj fremstilles i samme kvalitet og med samme robuste holdbarhed som de mere traditionelle Carhartt produkter.

Særlig kendt er Carhartt WIP T-shirts, og hos skaterbutikken toldyouso.dk finder du et stort og varieret udvalg. De fleste Carhartt produkter er holdt i diskrete farver: sorte, brune, grå, dæmpede grønne, blå og lilla nuancer, og det gælder også Carhartt WIP T-shirts og resten af WIP kollektionen – men de er bestemt ikke kedelige af den grund. Mange af dem er prydet med seje og sjove grafiske print i forskellige stilarter, og der er adskillige stribede modeller. Carhartt navnet i adskillige udgaver pryder også mange af disse lækre T-shirts, der er fremstillet af 100% bomuld.

Carhartt T-shirts fås til drenge, piger og unisex, i voksenstørrelser, og der findes både kort- og langærmede. Og T-shirts er ikke det eneste i Carhartt WIP serien. Toldyouso.dk forhandler også Carhartt WIP bukser, jeans, shorts, sweatshirts, hoodies, jakker og veste.

Toldyouso.dk – butikken for skatere

Skaterbutikken toldyouso.dk har alt, hvad skaterhjertet kan begære. Sej og moderigtig påklædning fra Carhartt og mange andre kendte mærker. men naturligvis også kernen i det hele: et stort udvalg af komplette skateboards, komponenter som decks, trucks, hjul og lejer, griptape og diverse tilbehør.

Toldyouso.dk har fysisk butik i Holstebro og sælger online på toldyouso.dk.